“Mejor con menos. Necesidades, explosión consumista y crisis ecológica”

Joaquim Sempere  |  Editorial Crítica |  Barcelona  |  2009

Som massa addictes al consum exagerat. No serem menys feliços consumint menys. Al Japó, el PIB es va multiplicar per cinc en 30 anys (entre 1958 i 1988) i el nivell de satisfacció del ciutadà no va variar… Si el 1941 la socioeconomia estatunidenca va ser capaç de reconvertir-se en poques setmanes al servei de la guerra, no podrem fer-ho en favor de l’austeritat i de la sostenibilitat del benestar?

Joaquim Sempere denuncia clarament i sense ambigüitats que la veritable amenaça és el creixement i considera que l’única solució és la reducció del consum, l’aposta per la bioconstrucció, el reciclatge, les energies renovables (descartant l’energia nuclear) i un concepte diferent de la propietat i l’estil de vida.

Joaquim Sempere és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona y llicenciat en Sociologia per la Universitat de París-10. Ha estat director de la revista “Nous Horitzons” i és membre del consell editorial de la revista “Mientras tanto“. Actualment és professor de Sociologia a la Universitat de Barcelona, especialitzat en temes de medi ambient, i treballa en investigacions sobre les necessitats humanes i sobre el paper de la ciència i els experts en els conflictes socioecològics.

+ info:
· ressenya (terra.org)
· ressenya i entrevista (el blog alternativo)
· entrevista (revista fusión)

Anuncis