“Las mujeres alimentan el mundo. Soberanía alimentaria en defensa de la vida y el planeta”

Entrepobles |  Barcelona  |  2009

Aquest llibre neix per iniciativa d’Entrepobles i planteja la necessitat de reconèixer el treball mil·lenari de les dones, descobridores de l’agricultura, el valor de les seves aportacions en la medicina originària, els secrets de la terra i els mètodes de conservació.
El llibre, amb set assajos i 183 pàgines, relata com, malgrat que les dones són les productores principals dels aliments bàsics —el 90% de l’arròs en el sud-est asiàtic, per exemple—, amb prou feines són propietàries de l’1% de la terra; treballen com obreres del camp o temporals, amb salaris inferiors als dels homes i no disposen de seguretat social.
La publicació reafirma el compromís, acompanyament  i implicació d’Entrepobles en els processos d’empoderament de les dones camperoles i indígenes i en la reivindicació dels seus drets en la lluita per un món rural viu sostenible i per la sobirania alimentària. Una sobirania alimentària que es concep com una proposta de futur, sustentada en principis d’humanitat, com són l’autonomia i l’autodeterminació dels pobles i de les persones. Ho descriu perfectament Francisca Rodríguez, líder de Via Camperola i de l’ANAMURI (Asociación Nacional de Mujeres Rurales e Indígenas. Xile): La Sobirania Alimentària és un principi, una ètica de vida, una forma de veure el món i construir-lo basat en la justícia social i la igualtat.

+ info: cliqueu aquí
+ descarregar el llibre en pdf: cliqueu aquí

Anuncis