63 min  |  Joana Conill, Manuel Castells i Àlex Ruiz  |  2010  |  Catalunya

Homenatge a Catalunya II” és un documental, una recerca, una història d’històries sobre la construcció d’una economia sostenible, solidària i descentralitzada. Teixint xarxes que superen la individualització i la divisió jeràrquica del treball. Milers de persones cada dia arreu del món. Aquí i ara.
S’estudia l’impacte social de les economies que no segueixen els patrons del mercat, on els beneficis són la prioritat, i que tenen com a objectiu la satisfacció de les necessitats i els desitjos de les persones.

Aquest documental també es podria haver titulat “Una altra vida és possible”, atès que recopila un recull d’experiències desenvolupades arreu de Catalunya relacionades amb altres maneres d’organitzar l’economia local en aspectes tan quotidians com l’allotjament; els horts urbans; les agrupacions de pares i mares que col·laboren en l’educació dels seus fills amb el suport d’algun professional de l’educació, contractat per ells mateixos; les cooperatives de productors i consumidors de productes locals de la terra; les ecoxarxes que empren sistemes de moneda comunitària; els “hacklabs” o laboratoris d’experimentació amb l’ús de les tecnologies basades en programari i maquinari lliure i les xarxes d’intercanvi de béns, serveis i coneixements.

Homenatge a Catalunya II” és una eina de recerca. No és un treball acabat, conclusiu i tancat, sinó un treball en progressió. Una recerca en la que se seguirà treballat durant tot el 2010-2011.

+ info: web oficial

Anuncis