109 min  |  Charles Ferguson |  2010  |  EUA

Documental que exposa la terrible veritat sobre la crisi econòmica de 2008. La crisi financera a nivell mundial, ha suposat més de 20 bilions de dòlars en pèrdues i, com a resultat, milions de persones han perdut tot allò que tenien: casa, feina, estalvis,…
A través d’una extensa recerca i d’entrevistes amb respectats experts financers, polítics i periodistes, “Inside Job” exposa l’auge d’una indústria deshonesta i desvetlla les corrosives relacions que han corromput els polítics, el reglament regulador i els acadèmics.
El director Charles Ferguson declara: “Aquest film intenta fer un retrat íntegre d’un assumpte extremadament important i actual: la pitjor crisi financera mundial des de la Gran Depressió, que continua turmentant-nos amb els problemes dels deute a Europa i l’inestabilitat dels mercats mundials. Era una crisi totalment evitable; de fet, durant els 40 anys posteriors a les reformes que es dugueren a terme després de la Gran Depressió, Estats Units no va tenir ni una sola crisi financera. No obstant això, la progressiva desregulació del sector de les finances des de la dècada dels 80, ha propiciat una indústria cada vegada més delictiva, les “innovacions” de la qual han generat una successió de crisis financeres. Cada crisi ha estat pitjor que l’anterior i, malgrat tot, gràcies al creixent poder i a la riquesa de la indústria, molt poques persones han estat empresonades. En el cas d’aquesta crisi, ningú no ha anat a la presó, tot i que el frau ha causat pèrdues de bilions de dòlars. Espero que en les quasi dues hores que dura el documental tothom pugui comprendre la naturalesa essencial i les causes fonamentals d’aquest problema. També espero que després de veure-la, independentment de la opinió política de cadascú, puguem estar tots d’acord en la importància de restaurar l’honestedat i l’estabilitat del nostre sistema financer i d’exigir responsabilitats a aquells que l’han destruït“.

+ info: web oficial / wikipedia / filmaffinity / blogdecine / article de F. Moreno / article a El País /

Actualment als cinemes Verdi, Renoir i Icària

Anuncis