“Let’s make money” (Anem a fer diners)

110 min  |  Erwin Wagenhofer  |  2008  |  Àustria

On es destinen els diners dels nostres fons de pensions?
Existeix alguna legislació que reguli els paradisos fiscals?
Què és un assassí financer?
On són els diners generats durant els anys de la bombolla immobiliària a Espanya?
El documental segueix el recorregut dels diners a través de les xarxes del món de les finances. El neoliberalisme descontrolat pel qual es regeix el primer món, esclavitza la resta del planeta i perpetua les desigualtats econòmiques i socials, fent invencibles les entitats bancàries. Les grans corporacions, afavorides per aquestes, disposen legítimament del poder de decidir el futur de milers de treballadors, erigint-se com els autèntics àrbitres de la societat per sobre de la gestió dels estats.
“Let’s make money” és un retrat aclaridor sobre l’estat de l’economia mundial i el seu visionat ens fa més conscients de la nostra realitat com a ciutadans.
Andrea Dittgen, de Sight and Sound comenta: “Per mitjà de paraules i imatges senzilles i instructives d’una intensitat aclaparant, se’ns explica com funciona el paradís fiscal de Jersey, se’ns mostra la construcció a Espanya de 600.000 cases d’obra nova concebudes perquè ningú visqui en elles, i altres detalls del mercat mundial que ens han conduït a la crisi financera actual“.

+ info: web oficial / wikipedia / extracine

Actualment als cinemes Verdi Park