56 min  |  Tracy Worcester  |  2010  |  Anglaterra

Sabem el cost real de la carn barata? Tenim els consumidors la capacitat de canviar aquesta situació? El documental ens exposa les disfuncions del model de l’agricultura industrialitzada.
Pig Business s’infiltra en explotacions ramaderes europees i americanes i mostra com aquestes gegantines fàbriques càrnies maltracten els animals amuntegant-los en naus, fan fer fallida a petits ramaders i pol·lueixen l’aigua i l’aire posant en perill la salut de la població local i dels consumidors. Antics treballadors de les explotacions expliquen que a causa de l’amuntegament dels animals cal tractar-los amb grans dosis d’antibiòtics. Un metge de la localitat on es troba una de les explotacions ramaderes confirma que els empleats d’aquesta explotació i alguns veïns pateixen intoxicacions a causa de la inhalació del fètid combinat de 400 gasos procedents de les basses on s’emmagatzemen els residus putrefactes amb els quals després es ruixen els camps propers.
El desmantellament de les economies rurals, l’adquisició corporativa de les petites explotacions, les preocupacions ambientals (entre d’altres, la soja cultivada a la selva amazònica que serveix per alimentar el bestiar porcí) i les qüestions relacionades amb els ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC), la salut humana i el benestar animal són alguns dels temes que tracta el documental.

+ info: web oficial / wikipedia / baserri bizia / ecoticias / faada

El tràiler:

El documental amb subtítols en castellà:

Anuncis