Entrevista apareguda al El Periódico el passat 22.06.2011.

La italiana Chiara Bombardi (Forli, 1971) es va instal·lar a Barcelona per amor i sense saber ni castellà ni català. D’això ja en fa 12 anys. Ara compagina les traduccions amb l’hostaleria, però no la de gust i olor de fregits, sinó la vinculada al moviment de l’ecogastronomia. Aquesta vegetariana impulsa el Mercat de la Terra, que acaba de celebrar la seva tercera edició al Paral·lel i aposta per fer un mercat estable, per al qual ja compta amb 24 productors d’aliments ecològics.

-El Mercat de la Terra no es considera un mercat qualsevol. ¿Què és, llavors?

-És un projecte internacional, amb aplicació local i basat en la proximitat. Busquem productors ecològics a prop de Barcelona, ens cenyim a la província. La fruita i la verdura la comprem al Baix Llobregat, als dos Vallès, com a molt al Maresme. Els formatges, embotits i carns procedeixen del Prepirineu.

-¿Proximitat per aconseguir que sigui més barat?

-No, és per fomentar el consum de varietats locals per ajudar l’agricultor i, sobretot, perquè el producte ecològic es perd quan ve de lluny.

> Llegir l’entrevista sencera