França:
Hi ha les AMAP (Associations pour le maintien d’une agriculture paysanne –Associacions pel manteniment de l’agricultura pagesa-) l’objectiu de les quals és afavorir el manteniment i desenvolupament de l’agricultura pagesa i biològica mitjançant acords entre pagesos i consumidors.
+ info: web oficial / wikipedia / entrada al blog d’El Guaret

Itàlia:
Hi ha els GAS (Gruppi di Acquisto Solidale –Grups de consum solidari-), els quals, a partir d’una opinió crítica respecte l’actual societat de consum, volen aplicar els principis d’equitat i solidaritat al consum propi.
+ info: web oficial / wikipedia / youtube / greenme.it

Bèlgica:
A Valònia hi ha els GASAP (Groupes d’achat solidaires de l’agriculture paysanne –Grups de compra solidaris de l’agricultura pagesa-) i els GAC (Groupes d’achats communs –Grups de compres comunes-) i a Flandes hi ha els Voedselteams.
+ info: web GASAP / vídeo GASAP / pdf GAC / llistat GAC / Voedselteams
+ alguns grups de consum: GAC Esneux / La bande de GASAth / GACS de Nivelles

Suïssa:
A la Suïssa romanx hi ha l’ACP (Agriculture Contractuelle de Proximité) i a la Suïssa alemanya hi ha iniciatives semblants sota el nom de Vertragslandwirtschaft.
+ info: web ACP / pdf ACP
+ alguns grups de consum: Les jardins de Cocagne / Les Vergers d’Epicure / Le jardin de Charrotons / Lumière des Champs / SoliTerre / Ortoloco / Pflanzplatz Dunkelhölzi

Anuncis