Retorna és una associació sense ànim de lucre integrada per agents socials, empreses, ONG ambientals i institucions, l’objectiu de la qual és promoure un model sostenible de producció i consum, impulsant la recuperació i el màxim reciclatge de residus. Com a primera iniciativa, promou a l’Estat espanyol la gestió responsable dels residus a través d’un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) d’envasos de begudes.
Així doncs, amb l’objectiu d’aconseguir un sistema de gestió de residus més just, ecoeficient i econòmic, que apliqui la prevenció, reutilització i el reciclatge de qualitat, el “Retorna Tour” està recorrent diverses ciutats i en tan sols 43 dies de campanya ja s’han recollit 134.000 envasos a Madrid, València, Palma de Mallorca i Eivissa.
El “Retorna Tour” arriba ara a Catalunya i, del dijous 22 al diumenge 25 de setembre, els barcelonins disposaran d’un punt de retorn d’envasos de begudes que els permetrà dipositar-los a una màquina (format furgoneta) que els compacta. Serà als Jardins d’Antoni Puigverd (Carrer Còrsega, 496 – Sicília, 287), de 16.00h a 22.00h. Els ciutadans rebran 5 cèntims per cadascun dels envasos dipositats i els que així ho vulguin podran deixar els diners lliurats com a donació al Banc d’Aliments.

+ info:
· Retorna
· Fundació catalana de prevenció de residus i consum responsable
· cartell
· díptic


Anuncis