“The end of the line. Imagine a world without fish”

90 min  |  Rupert Murray  |  2009  |  Gran Bretanya

Filmat durant més de dos anys seguint les investigacions de Charles Clover, ex-periodista del Daily Telegraph, el documental examina el dany que la pesca està fent als oceans i les conseqüències que pot tenir en la biodiversitat marina.
A partir de la recerca duta a terme s’afirma que, si el sector de la pesca no es regula, cap a l’any 2048 desapareixeran tots els peixos comestibles, fet que provocaria una fam que afectaria a 1,2 milions de persones. També s’explica que la indústria de la pesca a ultramar llança 1,4 milions d’hams a l’any i es calcula que si les línies d’arrossegament utilitzades en aquesta operació s’utilitzessin per embolicar la Terra ho podrien fer 550 vegades.
Les conclusions del documental són clares: un món sense peixos s’enfronta a greus problemes socials. Per exemple, els pescadors poden convertir-se en refugiats, obligats a desplaçar-se a causa de la falta d’ocupació i la gana. Hi ha no obstant això un missatge positiu: la sobrepesca es podria evitar mitjançant la regulació de la indústria i la protecció de certes àrees a fi de conservar els recursos naturals.

+info: web oficial / wikipedia / declaracions de Ruppert Murray