X Jornades de Comerç Just i Consum Responsable
“Sobirania alimentària i territori: La relació camp-ciutat. Situació i alternatives”
13 i 14 d’abril
Palau Alòs. C. Sant Pere més Baix, 55 (Ciutat Vella). 08003 Barcelona
<M> L1 Arc del Triomf + L4 Jaume I

Els espais agraris han estat patint la pressió del creixement extensiu de les ciutats, arran de l’especulació del sòl que hi ha hagut des de fa dècades. La demanda d’aliments per part de la ciutat, especialment de les grans urbs, també ha estat un factor de pressió sobre el territori, especialment amb el trencament metabòlic camp-ciutat a partir del segle XIX. Entre d’altres, la conformació d’un model de ciutat i de consum alimentari urbà “moderns”, que presenten problemes seriosos de sostenibilitat, han estat alguns dels factors que han contribuït a aquest procés.

En les jornades d’enguany volem tractar els problemes que pateix i produeix les actuals relacions camp-ciutat, així com donar a conèixer i debatre les propostes que han sorgit tant a Amèrica Llatina com a Europa per enfrontar-les: des de la revalorització dels espais urbans i periurbans per a la producció d’aliments, a les estratègies d’incidència política dels moviments ecologistes i de defensa del territori, sense oblidar les iniciatives i propostes a favor d’un canvi del model de consum.

Inscripcions*
Per participar a les jornades us podeu inscriure prèviament enviant un correu electrònic a: sensibilitzacio@xarxaconsum.org
on indiqueu:
– Nom i cognoms
– Correu electrònic
– Associació o institució (si en sou d’alguna)
* inscripcions limitades per raons d’aforament. Les inscripcions seran per estricte ordre de recepció.

Programa: cliqueu aquí

Organitzen:
Xarxa de Consum Solidari
EntrePobles
Alianza por la Soberanía Alimentaria de los Pueblos
Espacio Comercio Justo