el capital

“El capital”

114 min  |  Costa-Gavras  |  2012  |  França

“El Capital” narra la història de l’imparable ascens de Marc Tourneuil, un prescindible sicari del Capital que es converteix en el seu indiscutible amo i senyor.
En paraules del director, “els perdedors cada dia perden més i els guanyadors cada dia guanyen més. Això és essencialment el que està ocorrent en la nostra societat” i continua “tots som ostatges del capital, d’aquesta desgràcia global. Trontollem quan tot trontolla. Ens alegrem quan creix i triomfa. Qui ens alliberarà? Hauríem d’alliberar-nos nosaltres? Hauríem de conèixer almenys aquells que el serveixen i com ho fan“. Costa-Gavras denuncia que encara que els qui s’alimenten d’aquesta situació no senten por ni ansietat, no poden controlar-la, ja que els mercats funcionen al ritme de la vanitat, la inutilitat i l’avarícia.
Costa-Gavras torna a fer patent el seu compromís polític i social, a través d’aquest thriller basat en la novel·la homònima escrita per Stéphane Osmont. La història va ser publicada en 2004 i ja posava en relleu les deficiències del sistema financer capitalista que han desembocat en l’actual crisi econòmica mundial.

+ info: Fitxa Cinemes Verdi / Entrevista amb Júlia Otero / Entrevista a Fotogramas / FilmAffinity / Blog El País / La butaca / El séptimo arte / Notodo / Travelling

Anuncis