Taller “El menjar s’ha d’aprofitar. Cuina creativa contra el malbaratament alimentari”

Del total de residus municipals que es generen a Catalunya 1,18 milions de tones són fracció orgànica, és a dir, restes de menjar, de les quals 262.000 tones són aliments malbaratats. Això correspon al 6,3% del total de residus municipals generats a Catalunya, i equival a dir que de mitjana cada català malbarata cada any prop de 35 kg de menjar.
En l’àmbit planetari, l’ONU calcula que el malbaratament alimentari afecta un terç del menjar que es produeix al món.
Aquest malbaratament és en realitat la suma de pèrdues i desajustos en la llarga cadena que va del camp al consumidor. Hi ha una dada, però, que sorprèn: 6 de cada 10 kg de menjar malbaratat es troba a les escombraries domèstiques.

Dilluns 18 de desembre a les 18.30
Espai 210. C. Padilla, 210, baixos
Taller gratuït però amb inscripció prèvia a: espai210@gmail.com
Organitzen: Xarxa Dos Deu i Banc del Temps de la Sagrada Família
A càrrec de: Millor que nou, reparat
Col·laboren: Espai 210 i Districte de l’Eixample-Ajuntament de Barcelona

Més informació sobre el malbaratament alimentari:
Agència Catalana de Residus (Generalitat de Catalunya)
Malbaratament alimentari (Àrea Metropolitana de Barcelona)
El malbaratament alimentari (Ets el que menges)
Què fem contra el malbaratament alimentari? (diari Ara)
6 entitats contra el malbaratament alimentari a Catalunya
10 iniciatives contra el malbaratament alimentari a Europa
“Sobreviure a la nevera” (Sense Ficció. TV3). + info: aquí

Anuncis