El Moviment per l’Aigua pública i democràtica ha nascut dels moviments socials de la ciutat de Barcelona i lluita cada dia per una gestió pública i democràtica de l’aigua.
L’objectiu és retornar a la ciutadania de Barcelona el dret a la participació en la gestió de l’aigua per, així, garantir un servei just i a l’abast de tothom, responsable, respectuós amb el planeta i basat en el control ciutadà.

El Moviment va impulsar, a l’inici de 2018, una iniciativa ciutadana per preguntar a totes les persones de Barcelona si volen una gestió de l’aigua pública i amb participació ciutadana. Es van recollir unes 27.000 signatures (de les quals gairebé 24.000 van ser validades), quasi el doble de les 15.000 necessàries. Malauradament, al Ple de l’Ajuntament del 10 d’abril de 2018, el partidisme i les pressions d’Agbar van aconseguir tombar la consulta de forma il·legítima, vulnerant el Reglament de Participació Ciutadana.

A dia d’avui, el Moviment segueix treballant per aconseguir que el ple accepti fer la consulta de l’aigua mentre s’exploren altres vies per arribar a la gestió pública i democràtica de l’aigua a Barcelona.

+info: aiguabcn.org
+adhesions: aquí