Cambio de clima. Un ensayo gráfico (y autobiográfico) sobre el cambio climático
Philippe Squarzoni | Errata naturae | 2022 (edició original de 2018)

A mig camí entre la novel·la gràfica, l’assaig autobiogràfic i la investigació periodística, aquesta obra ens proposa una mirada tan lúcida i crítica com a compromesa sobre la realitat de l’escalfament global.
A partir de la crisi climàtica i entrellaçant reflexions personals i nombroses entrevistes a experts científics, “Cambio de clima” retrata el present del nostre planeta i planteja qüestions bàsiques sobre el futur de les nostres vides.
Tot i que l’autor intenta no caure en el tremendisme, “Cambio de clima” es llegeix en molts moments com un relat de terror, tant per la certesa del diagnòstic com per la seves conclusions irremeiables.
Una crítica radical al sistema capitalista i a la societat de consum en la que vivim i un crit de desesperació respecte al futur al que aquests ens aboquen.

Premis:
– Gran premi del jurat en el Festival de novel·la gràfica de Lió
– Premi de l’Acadèmia francesa a la difusió dels valors mediambientals

+info:

Article de Marc Charles a “13 millones de naves. Revista de còmics”

– “Cambio de clima, de Philippe Squarzoni. Entre el reportaje científico y el relato de terror“. Alberto di Francisco a Culturamas blogs. 22.07.2022

– “El cambio climático, Philippe Squarzoni y una investigación periodística convertida en cómic“. Raquel Nogueira a El Español. 20.04.2022

Advertisement