Algas verdes. La historia prohibida
Inès Léraud, Pierre Van Hove | Astiberri | 2022 (edició original de 2019)

Un còmic de no ficció sobre un tema de plena actualitat: els processos de l’agricultura intensiva, els sistemes de producció de les macrogranges i els riscs que totes dues suposen per la salut humana i el medi ambient.

La misteriosa mort de tres persones i de desenes d’animals a les platges de la Bretanya francesa durant un període de diversos anys porta a l’autora a rastrejar la sospitosa pista d’una invasió d’algues tòxiques que periòdicament cobreixen les platges d’aquesta regió.
Amb la col·laboració d’ecologistes, agricultors i ramaders contraris a les pràctiques invasives de les multinacionals, aquesta novel·la gràfica aporta una recerca sense precedents les demolidores conclusions de la qual estan aconseguint influir en el necessari i inajornable debat sobre l’agricultura i la ramaderia intensives. I un documental de no ficció ja està en procés de producció.

+info:

– “‘Algas Verdes’, el cómic que abrió un debate nacional sobre la ganadería intensiva en Francia“. Alfonso Pato. elDiario.es. 13.01.2022

Article a “Zona negativa”

Article a “TBO en clase”

Advertisement